Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Donald Trump bär inte tupé, men blir han president?

31 aug , 2015, 03.53 juribonsdorff

 

Efter en granskning av Donald Trumps hår i direktsänd tv, vet vi nu att det är äkta. Det vi inte vet är hur långt det håret kan gå i republikanernas primärval. Vi vet inte heller om Trump på allvar kommer att förvandla sina förenklade politiska sloganer till seriösa politiska program eller vem som står näst i turen att bli förolämpad av den bombastiska byggaren. Vi vet inte om Jeb Bush kan skaka av sig sin storebrors skugga och sätta lite mer stål i sin egen ryggrad. Det är också svårt att förutspå om epostkontroversen kommer att sänka eller endast försvaga Hillary Clinton eller om den oborstade socialisten Bernie Sanders kan utmana henne på allvar. Vi vet inte om Joe Biden förverkligar sin nyss hädangågne sons önskan att se far ställa upp i valet 2016 eller om han inser att vägen blir för lång och svår, speciellt i en tid av djup personlig sorg. Och vi vet framför allt inte vem som blir USA:s nästa president.

Men svaren till alla dessa frågor kommer förr eller senare. Vi kommer att få dem under den långa färden mot det amerikanska presidentvalet 2016. I den här bloggen kommer jag att bevaka varje steg på vägen. Min avsikt är hålla er a jour om både stor och smått. Jag ger er analys när det behövs och bakgrund när det är befogat. Däremellan ger jag er både intressanta, relevanta, idiotiska och humoristiska munsbitar från kampanjen. Uttalanden och incidenter som inte nödvändigtvis får plats på utrikessidorna men som ändå är intressantta för den hängivne. Finns det något speciellt tema ni vill att jag ska behandla är det också fritt fram att presentera önskemål i kommentarfältet till exempel eller med epost till juri.bonsdorff@hbl.fi. Formatet kommer för det mesta att vara kortfattat, men varning för längre krior är i kraft. Jag kommer att lägga ut varje blogg post på Twitter så följ mig gärna på @bonsdju

Välkomna med.

Juri von Bonsdorff

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Franck Vilhelm skriver:

    Jag såg just på you-tube Trumps framträdande i New Hampshire. En övertygande och slagfärdig gosse. Läste också Scott Adams (Dilberts) blogg om hur den liberala delen av USA pressen gör helt bort då de försöker förlöjliga Herr Trum, dock utan framgång. Trump är den enda (i hela världen) som matchar herr Putin i arrogans och aggressivt tal. Redan det är en god orsak för USA att välja Trump, för han är minst lika tuff eller tokig som Putin, men USA har större och träffsäkrare vapen. Föregångaren ( Reagan) var utsatt för spott och spe av den liberala pressen men han gjorde slut på Sovjet. Lycka till med dina rapporter, de följer den liberala press Scott Adam anser den var både tand och tanklös då den inte har något riktigt innehåll eller motiv för herr Trumps olämplighet. Jag tiåppar att Trump blir vald.

    • juribonsdorff skriver:

      Hej Vilhelm,

      Visst är han slagkraftig och karismatisk. Även intelligent. Och han är som klippt och skuren för de många mänskor som är fruktansvärt trötta och till och med bittra på vanliga politiker. Äntligen en man som säger som det är utan omskrivelser. Många experter har fått svälja sin förutspåelser om Trumps snabba hädangång som kandidat. Idag är det betydligt färre som vågar avskriva honom. Men när du säger att den liberala pressen inte har innehåll eller motiv för hans olämplighet tycker jag att du har fel. Hittills har han åtminstone inte presenterat lösningar på problemen som kunde tas på allvar. Han har endast agerat ett språkrör för bitterheten och lovat att ändra på saker och ting, men inte sagt hur. Det är en ganska stor brist för en presidentkandidat. Han kan mycket väl komma med de planerna ännu, men då kommer nog den bombastiska retoriken att avta också. Det sköter realiteterna om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *