Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Finland får amerikanska säkerhetsgarantier från rostbältet??

11 Nov , 2015, 08.10 juribonsdorff

 

Pust. Ännu en debatt som varade långt över två timmar. Reklamerna tycks sälja bra..Men ni behöver inte kolla på YouTube. Här är kontentan på mindre än tre minuter.

  1. Viktigast av allt. Finland nämndes i debatten. Visserligen, fick Danmark massvis med publicitet i demokraternas debatt för ett par veckor sedan, men jag tror inte att Sverige har nämnts ännu! Jippiii. Och vad var det som sades då? Jo, det var Ohio-guvenörern John Kasich, mannen från det amerikanska rostbältet, en helt reko kille med lite hjärta till och med, som i sin tirad om hur han skulle hantera Putin, sa att han skulle säkerställa att att baltikum och Finland vet att, ifall Putin marscherar, så gör USA det också! Amerikanska säkerhetsgarantier från rostbältet i USA med andra ord. (Okej, hans stöd ligger djupare än potatiskällaren…)
  2. Osannolikast av allt. Minns ni texasguvenrören Rick Perry, som hade sin ”Ooops moment” för fyra år sedan då han i en debatt inte kom ihåg det tredje ministeriet hans valkampanj ville utplåna. Han sa bokstavligen ooops på scenen när han fick blackout och repade sig aldrig. Idag, jag kan inte egentligen tro att det är sant att Ted Cruz ens gav sig in på detta, men idag ville Cruz, också han från Texas, men senator och med i loppet i allra högsta grad, presentera sina egna ministerier som han lovar skrota om han blir president. Och tror ni att han klarade av dom? Nej, med obefintlig darr på manchetten räknade han upp sina fem ministerier, kruxet var det att han sa handelsministeriet två gånger…Mindre miss än Perrys men väldigt nära en repris av det hederliga Texas Ooooops ögonblicket.
  3. I kategorin Trump. Han buades flera gånger, bland annat när han snäste till den enda kvinnan på scenen och undrade varför hon avbryter alla hela tiden. Det var en lustig kommentar eftersom hon knappt fick någon muntur överhuvudtaget i debatten.  Buu-rop hördes också när han snäste åt Finlandsvännen Kasich som täcktes kritisera Donald Mogulen för den orealitiska tanken att deportera alla 11 miljoner papperslösa i USA.
  4. I kategorin Freudian slips..Marco Rubio..”There is nothing more important than being a parent”, började han sin svada om skattelättnader för familjer. I slutet av svadan skulle han upprepa det, men sa istället..”There is nothing more important than being PRESIDENT”. Silvermedalj i Ooops klassen!
  5. I kategorin besynnerliga applåder. Marco Rubio;” Vi behöver fler svetsare än filosfoer i USA”. Kvällens populäraste oneliner!!??
  6. Jeb Bush. Hmm…Vad ska man säga om honom..Han var mån om att inte begå samma misstag som senast och kasta sig på sin forne lärling bara för att få en blåtira av pojkvaskern. Frånsett en misslyckad ordlek, som slutade i dödstystnad och ett pinsamt ”nevermind”, så klantade han sig inte värst farligt. Men faktum är att han är hopplöst dålig i debatter och det är där det amerikanska folket lär känna sina kandidater just nu. Hans avsikt vara att avbryta kräftgången. Tror inte han gjorde det.
  7. Ben Carson fick förklara sina tvetydigheter i sin sin självskrivna biografi. Han kontrade med att säga att han nog är en ärlig man och att det egentligen Hillary Clinton som ljuger. Han fick ingen följdfråga…
  8. Summa summarum. Jag betvivlar att en enda av kandidaterna tar avgörande kliv upp eller ner på basen av den här debatten. Rubio fortsätter att övertyga sin freudian till trots. Bush svag. Trump och Carson sig själva. Fiorina ganska osynlig. Paul statist. Kasich bra men besserwissig. Cruz, Ooops!
  9. Ett år kvar till valet. Ett år kvar av bloggen. God natt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *