Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Cruz förstörde festen.

21 jul , 2016, 07.52 juribonsdorff

 

Första dagen revolterade delegater om konventsreglerna och kaos rådde länge och väl i arenan. Den andra dagen kom skandalen med det plagierade talet. Och tredje dagen..den gick inte heller utan en smärre skandal. Nu var det Ted Cruz, Trumps bittraste rival i primärvalet som stod i centrum. Cruz vägrade nämligen i sitt tal igår att ge Trump sitt explicita stöd, i själva verket nämnde han Trumps namn bara en gång, när han gratulerade Donald i början av talet. Därefter var det Cruz amerikanska vision som fick utrymme. Som om Cruz höll på att starta en ny kampanj, för sig själv. Vilket eventuellt var just vad han gjorde. 2020 kommer snabbt ifall Trump förlorar, och så här fick han också mycket bevakning av både inhemska och utländska medier.

När Cruz sedan uppmande amerikanerna att välja enligt sitt samvete i november i stället för att säga Trump,var det många som såg en förrädere framför sina ögon. Det var ett uttalande somliga betraktade som förräderi.

Det är kanske inte så konstigt att det inte ärså varmt mellan gossarna just nu. Under kampanjen kastade Trump smuts på såväl Cruz fru som hans pappa. Det är inte lett att komma över. Hur som helst är pressen nu på Trump att leverar sitt livs tal i natt om han ska höja betygetsitt  betyg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *