Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

78 dagar kvar – Trumps två fronter

23 aug , 2016, 06.59 juribonsdorff

 

Måndagen i det amerikanska vallandet hade två huvudskliga teman. Det första var diskussionen kring huruvida Trump faktiskt håller på att mjuka upp sin hållning gentemot de papperslösa. Det andra handlade om huruvida Hillary Clinton är för sjuk för att vara president.

Det är faktiskt möjligt att det här är en helt genomtänkt strategi vars urpsrung finns i ommöbleringen av Trumps kampanjledning förra veckan. Han fick nämligen två nya chefer, Kellyanne Conway och Steve Bannon. Den förstnämnda är en respekterad ringräv och traditionell politiskt konsult, medan den senare basat för höger websajten Breitbart, som drivit ganska extrema kampanjer mot politiker de inte gillar. En av frågorna förra veckan handlade om hur dessa två kunde samarbeta. Den ena är seriös och traditionell, den andra extrem med icke-traditionella politiska verktyg. Nu kanske vi ser tecken på en arbetsfördelning.

Conway anses vara den som introducerat den politiskt smarta insikten om att Trump måste bredda underlaget för sitt stöd. Därför träffade han latinoledare på lördagen och därför florerar nu rykten om den mjuknande hållningen till de papperslösa.

Det andra spåret i dubbelstrategin verkar vara Bannons stil. Rudy Giuliani, en av Trumps huvudsakliga språkrör, gick ut i tv idag och bad folk googla orden ”Hillary Clinton sjukdom”. Som om sanningen alltid finns på nätet. Hur som helst var meningen att leda folk till websajter som odlar konspirationsteoretiska tankar om Hillary Clintons ”sviktande” hälsa.Det finns inga trovärdiga rapporter om att hon skulle lida av någonting alls, men det finns en chans att lösa spekulationer av den här typen faller i god jord i vissa segment av Trumps anhängare.

Kampanjen försöker med andra ord nå ut både till väljare som vill se en moderation i Trumps ståndpunkter och väljare som vill frossa i hatet mot Clinton. Ett parallelspår som ger båda grupper någonting att glädjas över och båda kampanjchefer något att bita i. Vi får se hur bra det fungerar.

h Juri

@bonsdju.Följ. Om du vill.

2 kommentarer

  1. Vilhelm Franck skriver:

    hej igen. Saxade ur Huffington Post en bit av AP.s nyhet. Tror inte att vår demokratisk press här i Norden skulle godkänna dylik koppling mellan en minister och ”privata” intressenter.
    ”At least 85 of 154 people from private interests who met or had phone conversations scheduled with Clinton while she led the State Department donated to her family charity or pledged commitments to its international programs, according to a review of State Department calendars released so far to The Associated Press. Combined, the 85 donors contributed as much as $156 million.”
    Audiencen har i snitt inbringat. 1,9 MM dollar. Wall street bankirernas arvoden om 200-300 M dollar för ett helt föredrag är jämförelsevis modest och har inte inte heller fingranskats av pressen. Intressant

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *