Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

38 dagar kvar – Clinton golvar Trump två gånger denna vecka.

1 okt , 2016, 05.21 juribonsdorff

 

Nej, faktiskt ingen vidare vecka för Trump. Det är inte helt fel att säga att Trump golvades två gånger av Clinton denna vecka.

Först i debatten. Enligt Gallup ansåg 64 % av amerikanerna att Clinton var bättre. Endast 27 % tyckte det samma om Trump. Det är en av de största marginalerna på femtio år.

Den andra knocken var mer av den listiga typen. Man kan egentligen säga att Clinton gillrade en fälla som Trump föll i.

I slutet av debatten tog Clinton upp fallet Machado. Alicia Machado. Före detta Miss Universum som tydligen gått upp i viktigt efter sin titel. Clinton påpekade att att Trump kallat henne Miss Piggy och Miss ”Hushållerska”. Fällan var gillrad. Följande dag hade Clinton-kampanjen en färdig tv-reklam med Machado och pressmeddelanden for ut till pressen om skönhetsdrottningen.

Machado var perfekt för Clinton. Hon gav Clinton chansen att tala om Trump och kvinnor och immigranter.

Trump svalde bätet och försvarade sig på tv genom att säga att Machado nog gick massivt upp i vikt. Clinton hade fått Trump att visa hur han på riktigt betraktar kvinnor.

Och natten mellan torsdag och fredag kom jackpot. Mitt i natten, bestämmer sig Trump för att skicka ut en massa tweets där han bland annat säger att Machado lurat Clinton och han uppmanar folk att kolla upp den porrfilm som Machado enligt helt obekräftade uppgifter skulle ha medverkat it.

När nationen vaknar upp gör den det till en presidentkandidats uppmaning att googla sex på nätet.

Det tycker ingen att är värdigt en president. Clinton hade lyckats irritera och provocera Trump som varit ganska disciplinerad de senaste veckorna. Nu var han allt annat och i Clintons ringhörna jublade man.

Det kan vara en slump men enligt Google data har sökningar för att registrerar sig för att rösta gått upp radikalt, speciellt i områden med stor spansktalande befolkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *