Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

35 dagar kvar – Oktoberöverraskning?

4 okt , 2016, 07.18 juribonsdorff

 

Hälsningar från Farmville, Virginia! Aldrig hört om stället? Det hade jag inte heller gjort, innan jag hörde att vicepresidentdebatten skulle hållas här på ett litet privat universitet som heter Longwood University. Uppenbarligen var Farmville en av de småstäder som in i det sista kämpade för att upprätthålla rassegregation i de amerikanska skolorna på 1960-talet. Men staden har offentligt bett om ursäkt, så det är lika ointressant just nu som vicekandidaternas debatt. Det sker nämligen så mycket i kampen mellan a-lagen Trump och Clinton.

Vi börjar med Julian Assange som väntas offentliggöra någonting idag…någonting som eventuellt, enligt hans egna tidigare kommentarer, kan komma att påverka presidentvalet. Har han en oktoberöverraskning i bakfickan? Vi får se.

Här på amerikansk mark handlar allt om Trump och skatter och veckoslutets nyhet om att Trump gjorde en så stor förlust 1995 att han eventuellt undvikit inkomstskatt i nästan 20 år.
Hans förlust 1995 var över 900 miljoner dollar. Det skulle enligt lagen ge honom en rätt att inte betala inkomstskatt i nästan 20 år. Huruvida han betalade eller inte vet vi inte eftersom han inte har offentliggjort sina skatteuppgifter. Det är skäl att påpeka att även om han inte betalat inkomstskatt så har han inte gjort sig skyldig till någonting olagligt på den punkten.
Men det finns två frågor som nu ställs flitigt. Trump har upprepade gånger kritiserat folk som inte betalar skatter, och hela hans kandidatur baserar sig på uppfattningen om att han är businessgeni. Nu kanske han själv inte har betalat inkomstskatt och, visar det sig, varit genialiskt nog för att förlora 915 miljoner på ett år. Hur går detta ihop?

Trump medgav på måndagen att han utnyttjat skattelagar till sin fördel, men i fortsättningen, lovade han att ändra på lagarna…

Medan Trumps skatter utan tvekan kommer att fortsätta att diskuteras händer det ett och annat med opinionsmätningarna.

I den viktiga delstaten Ohio har Trump tagit ett fast grepp om väljarna. Även om Lebron James(världens bästa basketspelare, och Ohio-bo) idag gav Clinton sitt stöd.

Clinton har i sin tur nationellt sett fått ett litet försprång efter sin starka debatt på måndagen. Framförallt har unga väljare börjat samla sig kring henne. Det betyder att den nästa debatten på söndagen kan bli otroligt betydelsefull.

Vi hörs

Juri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *