Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

28 dagar kvar – Partiledaren dumpar Donald.

11 okt , 2016, 06.47 juribonsdorff

 

Dagen efter den osannolika debatten fortsatte Donald Trumps och hela det republikanska partiets problem.
En av de absoluta ledarna i partiet, representanthusets talman Paul Ryan, drog idag de facto tillbaka sitt stöd till Donald Trump. Han gjorde det inte officiellt och explicit uttalat, men i en telekonferens med republikaner från representanthuset meddelade han att han inte längre kommer att försvara Trump. I praktiken betyder det att han överger Trump. De facto partiledaren dumpar partiets presidentkandidat! Så illa ställt är det i det republikanska partiet just nu. Och för att späda på osämjan…Ryan fick en hel del kritik av en del av de republikanska lagstiftarna som hävdade att Ryan borde fortsätta stå bakom partiets kandidat.

Men Ryan är intresserad av att hålla sin egen sköld ren för framtiden, och försöka trygga de republikanska majoriteterna i representanthuset och han känner tydligen att det kräver en distanseringen från Trump. Det paradoxala är att många av de republikanska kandidaterna nog behöver Trumpväljarna för att bli valda. De står med andra ord som åsnan mellan hötapparna.

Samtidigt har vi fått resultat för de första opinionsmätningarna efter offentliggörandet av Trumps sexistiska kommentarer. Resultaten är potentiellt dåliga för Trump. Läs här en sammanfattning. Förenklat kan man säga att det behövs fel mätningar för att få en klar bild, men det verkar som majoriteten ger Clinton ett lite större försprång eller det samma, medan några färre visar att Clinton skulle ha tagit ett stor skutt framåt.

Det skulle vara i enlighet med hur jag ser läget. Trump kraschar inte, men planets flygförmåga
försämras hela tiden gradvis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *