Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

25 dagar kvar – Michelle Obama vs Donald Trump

14 okt , 2016, 07.09 juribonsdorff

 

Förra veckoslutet skrev jag om hur det kändes som om Trumps kampanj var på väg mot sin undergång. Vi vet nu att den undergången inte är en snabb utan en utdragen dödsdans. Medan de flesta statistiker nu ger Hillary Clinton omkring 90% chans att vinna, valde Trump i sin frustration att gå till full attack mot allt och alla. I ett tal som har beskrivits som det mörkaste hittills förnekade han tvärt alla anklagelser om sexuella övergrepp och beskyllde en en global konspiration för att försöka förinta hans kandidatur. Trump utlyste i praktiken också krig mot medierna och de multinationella företagen som tillsammans med Clinton smider planer för hans undergång, hävdade han. Han talade om den clintonska maskinen som ett monster;

-Vem som helst som utmanar deras kontroll pekas ut som sexist, rasist, främlingsfientlig och moraliskt förkastlig. De attackerar, förtalar. De försöker förstöra din karriär och familj. De ljuger, ljuger, ljuger..

Kolla här på hela talet. https://www.youtube.com/watch?v=iLcP0inAS5w

Strax efter att Trump levererat still tal i Florida trädde Michelle Obama fram på en annan scen i New Hampshire.

I ett emotionellt tal levererade hon likt en åklagare ett hårt åtal mot Trump. Obama har hållit kampanjtal för Clinton tidigare, men den här gången var det mer personligt än tidigare. Det var som om hon kände sig kränkt av att Donald Trump kommit så här långt;

-Jag kan inte upphöra att tänka på detta. Det har skakat mig i grunden på ett sätt jag inte kunde förutse.

-Jag har lyssnat på allt detta och jag upplever det så personligt. Jag är säker på att många andra av er också gör det, speciellt kvinnorna. De skamliga kommentarerna om våra kroppar. Ringaktningen av vårt intellekt. Tron att man kan göra vad som helst åt en kvinna. Det är grymt. Skrämmande. Och sanningen är den att det gör ont.

Här är hela talet

Vi hörs igen

Juri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *