Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Trump stjäl showen utan att vara på plats

28 jan , 2016, 07.06 juribonsdorff

 

Moin,

Idag hålls den sista republikanska tv-debatten innan röstningen börjar i Iowa på måndagen. Vi vet ju alla att kampanjen varit häpnadsväckande på många sätt och så verkar den fortsätta. I skrivande stund tyder allting nämligen på att partiets ledande kandidat Donald Trump inte alls kommer att närvara vid debatten. Hans kampanjhögkvarter bekräftade idag att fastighetsmiljardären faktiskt kommer att bojkotta debatten och istället arrangera ett konkurrerande evenemeng i Iowa i syfte att samla pengar till amerikanska krigsveteraner.  Orsaken till bojkotten är hans inflammerade relation till Fox News som ordnar debatten och framförallt en av utfrågarna, journalisten Megyn Kelly. Trump och Kelly drabbade samman i den första debatten förra sommaren när Kelly frågade tuffa frågor om de många nedsättande utlåtanden om kvinnor Trump kommit med under årens lopp. Trump svarade följande dag med en kommentar som många ansåg att hänvisade till Kelly´s menstruationscykel.

Kelly ska vara en av utfrågarna idag också och det är det som Trump protesterar emot. Han vill ha bort henne.

Frågan är nu om Trump bluffar och ändå dyker upp, fast det låter osannolikt eftersom han redan lovat ett veteranevenemang istället. Den andra frågan är huruvida det är fiffigt att ge estraden helt och hållet till Ted Cruz som ligger nästan jämnt med Trump i Iowa.

Personligen tror jag att beslutet bara stärker Trumps image som den starke mannen som gör som han vill. Hur som helst har han försäkrat att diskussionen igen i ett par dagar handlar om honom, inte om Ted Cruz försök att porträttera Trump som en falsk konservativ med liberala New York-värderingar. Trump hittar konstant nya sätt att locka strålkastarljuset till sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *