Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

7 dagar kvar – Ställningskrig

1 Nov , 2016, 06.19 juribonsdorff

 

Föga överraskande handlade allt på måndagen om Clinton, eposthärvan och FBI.
Eftersom FBI fortfarande vägrar förklara vad det egentligen är som de eventuellt hittat för epostmeddelanden så är det fritt fram för kandidaterna att föra fram sina egna tolkningar och sen tävla om vem som upprepaar sin ståndpunkt oftare och med högre volym.
Clinton säger ”låt dem söka, det finns inget suspekt och de kommer inte att ha ett case”- Samtidigt intygar Trump sina väljare om att FBI nog måste ha hittat ”the motherload”, det vill säga, den ultimata skattkistan med tusentals komprometterande epostmeddelanden.

Medan kandidaterna har kastat ruttna tomater på varandra, har de nyktrare expertena debatterat FBI Chefen James Comey, hans trovärdighet och opartiskhet. Beroende på vilken sida av den politiska skiljelinjen man är, är han just nu antingen en fosterländsk hjälte och demokratins grundbult eller, alternativt, sedd från det andra hållet, sinnebilden för en svag ledare som vikt sig under den lömska fiendens påtryckningar. Det roliga är att parterna, vad de än tycker idag om honom, tyckte det diametralt motsatta före förra fredagen då FBI öppnade utredningen på nytt.

En av de första mätningarna sedan FBI nyheten, beställd av ABC/Washington Post, visar att sex av tio amerikaner inte tror att den påverkar deras röstningsbeteende. Tre av tio sa att det nu är mindre sannolikt att de röstar på Clinton. Men, mätningar till trots, kommer vi att få vänta till valdagen för att veta om Clinton på riktigt kom att lida av en av största oktoberöverraskningar genom tiderna eller inte.

Vi hörs

h Juri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *