Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Fiasko på konventet: Melania plagierade Michelle?

19 jul , 2016, 08.08 juribonsdorff

 

När den första kvällen på republikanernas partikonvent var över var de flesta kommentatorerna överens. Det gick hyfsat bra för Trump och det republikanska partiet. Lite kaos i början med kuppförsöket från Trump-motståndarna, men för det mesta gjorde talen det de var tänkta att göra, det vill säga attackera Hillary Clinton. Det mesta gick disciplinerat till, och Trumps entré när han skulle introducera sin fru, Melania Trump, kvällens huvudtalare, var gudomligt stilig. Mannen lovade show. Mannen levererade. Men strax efter den sista talaren briserade nyhetsbomben. Melanias tal liknade till vissa delar förvånansvärt mycket Michelle Obamas motsvarande tal vid demokraternas konvent 2008. Och ganska snabbt var domen klar. En del av talet, några stycken, verkar vara nästan direkt tagna från Michelles tal. Plagiat ropar många redan. Andra är mindre djärva i fördömandet.

Kolla här så kan ni avgöra själva.

 

Hur det än är, är det klart att det är snöpligt för Trump och hans kampanjmaskineri som försökt göra allt för att ge Trump en mer seriös och presidentlik prägel. Det här stärker uppfattningen om att kampanjen inte sköts professionellt. Hur det är möjligt att ingen märkte likheterna innan talet godkändes är ett mysterium.

Melania Trump sa inför kvällen att hon skrivit det mesta själv, men det är klart att en talskrivare haft sitt finger med i spelet. Sannolikt är att en talskrivare, som just nu har svårt att somna, lät sig inspirerars lite väl mycket av Michelles tal. Pinsamt, fast på en mindre skala är, att talet nu visar att Trump-familjen delar värderingar med Obama-klanen, ett gäng som de mest visat förakt mot.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *