Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

13 dagar kvar – Trump fick en gåva

26 okt , 2016, 06.53 juribonsdorff

 

Ja, jag får väl börja med att ödmjukt konstatera att jag kom med osanning igår när jag påstod att det var 15 dagar kvar till valet..rätt svar torde ha varit 14. Och 13 idag..Svårt detta ibland..

Hur som helst..dagens stora nyhet när det gäller valet var, något överraskande, Obamacare, det vill säga president Obamas stora hälsovårdsreform. Ni minns kanske reformen som under Obamas första period blev en minst sagt eldfängd politisk fråga som delade landet itu. Nu har Obamacare dykt upp igen. Regringen meddelade idag, tisdag, att premierna på sjukförsäkringarna kommer att gå upp med 25 % i snitt nationellt. Den nyheten är en gåva för Donald Trump som satsat stort på att kritisera reformen och som lovat att skrota den om han blir president. Efter veckor av rena defensiven ger prishöjningarna Trump äntligen någonting att arbeta med. Obamacare är fortfarande illa omtyckt av en stor del av befolkningen och de stigande priserna är ett perfekt slagträ för Trump som behöver ändra på dynamiken i kampanjen. Hur mycket han kan påverka konstellationen återstår att se, men åtminstone fick han ett verktyg att spela med.

I övrigt kan jag notera att den republikanska generalen och före detta utrikesministern Colin Powell meddelade idag att han kommer att rösta på Hillary Clinton.

Och om ni trodde att Fox News aldrig kan vara kritisk mot republikanerna, så bör ni kolla följande länk med Megan Kelly och Newt Gingrich.

Vi återkommer.

h Juri

2 kommentarer

 1. Vilhelm Franck skriver:

  Hej igen.
  Gallupparna säger att Hillary vinner, och så vill medierna ha det. Scott Adams säger i sin blogg idag (25.10.16) att Trump vinner stort. Han ger ingen bas för varför. Han beskyller Hillary & demokraterna för att vara mobbare av format- vilket påstående stöds av avslöjanden om hyrda, betalda busar som slagits och stört republiknernas möten.Två höga Hillary val arbetare har fått sparken i anledninga av att de blev avslöjade. En FBI boss, som undersökt Hilarys e-mail mm, har en hustru som fått 750.000 USD i kampanjstöd just då undersökningen mot Hillary var på gång. Colin Powell lär ha röstat på Obama i förra valet, så han är väl då en demokrat? Spännande om mindre än tvåveckor vet vi hur det gått. Ha det bra

  • juribonsdorff skriver:

   Hej Vilhelm,

   Det är sant att Powell röstade på Obama. Huruvida han betraktar sig som demokrat eller republikan, vilket han alltid varit, har han inte talat im offentligt mig veterligen.
   FBI bossen och hustruns valpengar ser onekligen inte bra ut.
   Vad gäller de hyrda busarna, sä är det ett bevis på att politik är ett smutsigt spel i USA, inte nödvändigt att Clinton visste någonting om dem.
   Visst är det spännande. Scott Adams är i så fall på samma spår som Trump som är övertygad om att han kommer att vinna.

   h Juri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *