Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

11 dagar kvar när Clinton får en tung spark i magen.

29 okt , 2016, 05.53 juribonsdorff

 

Huh. Oktoberöverraskningar talar man om. Nu fick vi en rejäl sådan. En som eventuellt kan påverka valresultatet. Det är en komplicerad soppa men jag försöker förenkla den på ett vettigt sätt.

Vi vet alla redan att Hillary Clinton använt en privat server för sina epost-meddelanden under hennes tid som utrikesminister. Hon har kritiserats mycket och sist och slutligen bett om ursäkt. I juli publicerade FBI resultatet av sin utredning som enligt chefen James Comy inte gav orsak att åtala Clinton. Hon hade med andra ord varit slarvig och nonchalant, men inte gjort sig skyldig till en kriminell handling. Frågar man republikanerna så är Clinton en korrupt tjänsteman som borde kastas i fängelse.

Nu, på fredagen, meddelade FBI mitt i allt att man kommer att fortsätta utreda Clinton epost-meddelandena. Meddelandet kom i ett brev från Comy till Kongressen.

Orsaken till den fortsatta eller nyöppnade, det råder en viss semantisk oreda för tillfället, utredningen, är mycket överraskande.

Anthony Wiener är en före detta demokratisk kongressledamot som blivit känd som mannen som skickade bilder på sitt kön till kvinnor han hade kontakt med på webben. Han har blivit fast för det upprepade gånger. Wiener är också Huma Abedins man, än så länge. Paret har nyligen separerat. Separationen kom efter den senaste omgången av sexting avslöjanden.

Nu är Anthony Wiener utsatt för en FBI utredning bland annat kring misstankar att han haft opassande umgänge på nätet med en minderårig flicka. I denna utredning har FBI tittat på en bärbar dator som använts av både Wiener och Abedin.

Och kopplingen till Clinton..jo..Huma Abedin är en av Clintons närmaste rådgivare. Hon har hållit ihop med Hillary ända sedan denne gav sig in i politiken i slutet av 90 talet. Hon är som en dotter för Hillary. Och tydligen har Abedin skrivit epost-meddelanden till Clinton med just den bärbara datorn som FBI uppdagat i utredning kring Wiener. Det är bland de meddelandena som FBI hittat någonting de tycker att är tillräckligt intressant att gå efter.

Kommer Wieners sexting alltså att fälla Clintons presidentdrömmar? Det är alldeles för tidigt att säga. FBI gjorde det felet att de meddelade att en utredning kommer att fortsätta, men de gav ingen mer information. Vi vet inte om meddelandena innehåller någonting komprometterande. Vi vet inte när de skrivits. Vi vet inte vad de innehåller. Allt vi vet är att FBI tyckt att det är på sin plats att undersöka de nya epost-meddelandena som nu kommit fram.

Clinton reagerade argt på fredagkväll i en presskonferens genom att kräva att Comey släpper all information de har. Ur Clintons perspektiv har det kastats en skugga över henne, utan att förklara vad hon egentligen beskylls för och vad hon ska försvara sig emot.

Trump har i sin tur tagit allt detta glatt emot. Det bevisar bara hur rätt Trump haft enligt egen utsago, om att Clintons är en skurk,. Han sa vidare att det här är den största korruptionsskandalen sedan Watergate.

2 kommentarer

 1. Vilhelm Franck skriver:

  ” FBI gjorde fel …Clinton reagerade argt på fredagkväll i en presskonferens genom att kräva att (FBI chefen) Comey släpper all information de har” är citat ur din text.
  Alla med juristutbildning vet att polisen (FBI) intef år eller kan, ge ut material ur en pågående utredning. Clinton är själv en topp jurist. Hennes krav är en undanmanöver, rökridå, för sina egna väljare.
  Enligt Foxnews kommentator skyddar FBI chefen Comey sig själv. Hans tidigare beslut att lägga ned utredningen, utan att kräva en öppen ”hearing”, och det att han gett åtalskydd åt fem personer i Clintons närhet, låtit Clntons närmaste medarbetare fysiskt förstöra sin dator etc, har upprört hans underordnanden så att de hotar komma ut med fakta vilka skulle visa ett rävspel bakom Comeys tidigare beslut och möjligen åtal.
  Scott Adams , som fått mig intresserad av valet sade 25.10.16 i sin blogg ”Today I put Trump’s odds of winning in a landslide back to 98%. Remember, I told you a few weeks ago that Trump couldn’t win unless “something changed.” för 4 dagar sedan kunde han inte rimligtvis veta om Comeys beslut 29.10.2016.
  Spännande, snartr fär vi se hur valet utfaller.

  • juribonsdorff skriver:

   Clintons resonemang bygger pa att kutymen ar att FBI inte pratar alls om pagaende utredningar, men om man gor det nborde man gora det pa ett satt som ger valjarna en mojlighet att bedoma vad det ar man utreder.
   Just nu ar det sa att vad Comy an gor sa tycker ena sidan illa om honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *