Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

12 dagar kvar – Över sju miljoner amerikaner har redan röstat.

27 okt , 2016, 05.13 juribonsdorff

 

De första analyserna av de över sju miljoner väljare som förhandsröstat har getts ut. Demokraterna verkar vara flitigare än republikanerna, vilket rimligtvis kan antas båda gott för Hillary Clinton. Här är hela CNN artikeln för de som vill dyka djupare i olika delstater.

En ny mätning, utförd av Bloomberg News, ger Trump ett försprång på två procentenheter i Florida. Det är en klar vändning i trenden som hittills gett Clinton en ledning på 2-3 procentenheter. Den nya mätningen har en felmarginal på 3,2 procentenheter så det kanske är bäst att vänta på andra färska mätningar för att få en eventuell positiv Trump-trend bekräftad. Men det torde vara klart att även denna gång kommer Florida att vara en av de avgörande delstaterna.

De kan ju hända att Clinton-teamet är medvetet om oroande trender i Florida, hon har nämligen tillbringat flera dagar där nu. Clintons gäng är också oroat för att hennes klara ledning på många håll kan leda till att hennes väljare inte orkar masa sig till vallokalerna. Soffliggare har hon inte råd med, hur mycket hon än leder nu.

Hon har inte heller egentligen råd med så jätte mycket mera wikileaks läckor. Det senaste är nya epost-meddelanden mellan betrodda Clinton rådgivare som klart visar att man inom fortet ansåg att hennes privata epostserver var en blunder. Det är mera ammunition för republikanerna. Fast det måste påpekas att alla små fragment som kommer ut är svåra för allmänheten att greppa. De är också svåra för republikanerna att använda som slagträ eftersom de inte direkt och lättförståeligt binder Hillary till någonting olagligt eller suspekt.

Trump tog idag en paus mellan kampanjtillställningarna och öppnade officiellt sitt nya lyxhotell i Washington DC alldeles nära Vita huset. Fast kampanj var det nog också. I tid och otid påpekar Trump nämligen att bygget blev klart långt före deadline och billigare än de budgeterade. En sådan ledare borde USA ha, är budskapet som han vill få ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *