Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Rubio gick lös på Trump

26 feb , 2016, 12.19 juribonsdorff

 

Länge har den pojkaktige Marco Rubio undvikit direkt konfrontation med Donald Trump, men på torsdagen tog den försiktigheten slut. Ställd inför insikten om att Trump håller på att rymma iväg i kapplöpningen avlöste Rubio salva efter salva i tv-debatten i Houston. Speciellt var dessutom det att målet för Rubios attacker var Trumps affärer som hittills har lämnats mer eller mindre ifred av hans motståndare. Men nu tog Rubio fram stora släggan.

1.Rubio upprepade otaliga gånger anklagelsen om att Trump använt sig av polska papperslösa gästarbetare för nästan 40 år sedan när han skulle bygga sitt Trump Tower på Manhattan.

2. Rubio hånade också Trump för att ha fötts med en silversked i munnen. -Vet ni var Donald skulle vara idag om han inte hade ärvt 200 miljoner dollar. Sälja klockor på Manhattan är vad han skulle göra.

3. När Trump försvarade sig med att säga att Rubio inte vet någontiong om affärer kontrade Rubio och sa att det är sant att han inte vet någonting om att styra fyra företag i konkurs.

4. Rubio var den huvudsakliga attackhunden i debatten, men Cruz kom inte långt efter med pikar mot Trumps tidigare liberala ståndpunkter kring abort och hälsovård

5. Trump var tidivis aningen i gugning men gav ändå svar på tal lite senare och kallade Rubio en knäppskalle och Cruz en lögnare.

Rubios och Trumps politiska attacker var ingen överraskning. På tisdagen står över 500 delegater till partikonventet på spel och vinner Trump så klart som man tror idag så rymmer han iväg och blir ostoppbar. Det är nu Rubio och Cruz ska skapa underverk om de överhuvudtaget ska kuna hoppas på en tempoökning och en vänding av trenden.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *