Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Republikanernas kaos och könsorgan.

4 mar , 2016, 06.06 juribonsdorff

 

Det fanns ingen orsak att vänta sig en civiliserad debatt när de fyra kvarvarande republikanska kandidaterna än en gång traskade upp på debattscenen. Men jag tror de flesta ändå blev överraskade när Donald Trump endast sju minuter in debatten försvarade storleken på sitt könsorgan. Kolla här om ni vill se. Jo, just det. I en president-debatt. Till Trumps försvar, Marco Rubio är mannen som startade den här debatten för en tid sedan när han tyckte att Trump har små händer, och om man har små händer så har man…well, kolla själv.

Hur som helst, smutskastningen, det osannolika bjäfsandet, rännstensbrottningen är numera business as usual. Det som emellertid inte är det, är när partiets förra presidentkandidat känner sig tvungen att hålla ett separat tal för att försöja stoppa partiets ledande kandidat. Mitt Romney, minns ni honom? Presidentkandidat för fyra år sedan. Han kom ut idag och höll ett tal där han attackerade Trump från alla håll och kanter. Han kallade Trump falsk och varnade att Trumps fantasi inte kan tillåtas ett giftermål med verklig makt.

Faktum är att den republikanska partieliten har insett att Trump är på väg mot en nominering om inget dramatiskt händer och de har ingen aning vad de ska göra för att stoppa honom. Romney uppmanade folk att rösta på de andra kandidaterna och på det sättet röva Trump på så många delegater som möjligt. Om han inte får absolut majoritet av delegaterna kommer partikonventet att rösta om sin kandidat. Då kan Trumps motståndare eventuellt försöka sig på en kupp i kulisserna. Det sägs att funderingar kring det här alternativet är i full fång. Tiden får visa om det är sant.

I själva debatten attackerade Marco Rubio och Ted Cruz Trump precis som i förra debatten. (Frågan är varför rivalerna väntade i månader innan dessa attacker började.Nu kan det vara sent.) Den gemensamma nämnaren i attackerna är huruvida Trump är pålitlig. Kan väljarna räkna med att de värderingar Trump nu säger att han har på riktigt håller om han blir president. Trump svarade med att säga att man måste vara flexibel, och eftersom det är Trump, är detta uttalande inte problematiskt.

 

3 kommentarer

  1. Vilhelm Franck skriver:

    Du läser inte gamla kommentarer , då du inte gillar dem. Inte är de många så arbetet kan inte vara orsaken. Ingen vet vem som vinner, men Du o ” rätt tänkarna” hamnar fel då Ni inte ens försöker se och analysera vad händer och varför. Trump är okänd – men Goldman& Sachs är kända . Dessa betaladebHillary Clinton 650.000 usd för tre framträdanden.Varför.

    • juribonsdorff skriver:

      Hej Vilhelm.
      Eftersom du inte har en inblick i mitt liv, frånsett mina bloggar så tycker jag att du ska låta bli att spekulera kring frågan om varför min aktivitet går upp eller ner. Jag är tacksam för dina kommentarer även om du oftast inte tycker om det jag läser. Det är synd om du tror att jag låtit bli att besvara somliga kommentarer för att jag inte gillar dem.Som jag sa, du vet inte hur mitt liv ser ut och hur min tidsanvändning ser ut. Jag kan berätta åt dig att dina kommentarer har ingenting att göra med varken min skrivaktivitet eller svarsaktivitet. Bespara mig från dylika antaganden i framtiden. Ok?

  2. Vilhelm Franck skriver:

    Du gillar varken Cruz eller Rubio, eller Trump eller någon i det Republikanska partiet. Anser dubatt du som journalist skall taga ståndpunkt? Big banking – vet du vad det är ? Goldman osv o stora pengar styr ? Eller hur hälsningar Ville

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *