Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Trump snubblade på abortfråga

31 mar , 2016, 03.44 juribonsdorff

 

Det har gått en vecka sedan det senaste blogginlägget, men tror ni nånting har ändrat. Nej, Donald Trump är fortfarande samtalsämne nummer ett. Här kommer en kort sammanfattning om de två senaste Trump-bulletinerna.

  1. Bara för några timmar sedan kom Trumps senaste klavertramp då han pressades på MSNBC av den hårdkokta Chris Matthews. Matthews ville höra vad Trumps stöd för ett förbud mot abort i praktiken skulle betyda. Efter ett visst pressande sa han att han anser att en kvinna som gör abort, ifall ingreppet skulle vara olagligt, borde bestraffas. Vilket straffet skulle vara gick han inte med på att säga. Ni kan se snutten här. Fördömandena flög in hastigt från höger och vänster och bara nån timme senare kröp Trump till korset och sa i ett utlåtande att den läkare som genomför aborten är brottslingen, kvinnan, liksom fostret bara ett offer. Vi vet ju att klavertramp inte fått Trump på fall tidigare, så det finns ingen större orsak att tro att detta skulle innebära en dramatisk vänding i det avseendet, men vem vet. Mest är det ytterligare ett tecken, tycker jag, på hur vacklande fötter hans verkliga politiska ståndpunkter står. När en journalist för en gångs skull pressar honom, vet han inte vilken väg han ska gå. Inte tror han nödvändigtvis att kvinnan borde straffas. Det var bara hans munläder som förde honom till den ståndpunkten den här gången..
  2. Övriga nyheter från Trumplandet…Igår åtalades hans kampanjchef  Corey Lewandowski för att ha gått fysiskt åt en amerikansk reporter som närmade sig Trump med en fråga för några veckor sedan i ett läge där inga frågor längre skulle ställas och Trump höll på att gå sin väg. Trumpkampanjens attityd mot journalister har varit vidrig hela tiden, men i det här fallet är en rättegång nog en överdrift. Lewandowski, tog visserligen ganska hårdhänt i armen på den lilla kvinnliga reportern, och hans lämplighet som kampanjchef kan verkligen ifrågasättas, men ett brott har jag svårt att tycka att det handlar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *