Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Trump tar strid med The Washington Post

14 jun , 2016, 07.10 juribonsdorff

 

Donald Trump skulle inte vara där han är idag utan medierna, men hans relation till dem är trots det iskall. Ända sedan kampanjen startade har han hånat den presskår som bevakat hans kampanj och kallat journalisterna de oärligaste mänskorna i världen.

På måndagen skrevs ett nytt kapitel i denna schismfyllda relation när Trump meddelade att han fråntar  den världsberömda tidningen The Washington Post dess pressackreditering till hans kampanj. Orsaken är att Donald blev förbannad på en artikel som tidningen publicerade igår och som hade en rubrik som lydde; Donald Trump suggests President Obama was involved with Orlando shooting’. Donald Trump antyder att Obama var inblandad i skjutningen i Orlando.

Washington Post formulerade självmant om rubriken efter en tid till;”Trump verkar koppla Obama till Orlando skjutningen”

Det Trump sa om Obama i en intervju var; “He doesn’t get it or he gets it better than anybody understands — it’s one or the other and either one is unacceptable.” Han fattar det inte, eller så fattar han det för bra. Vardera alternativen är oacceptabla. Trump talade om det hot som islamistisk terrorism utgör för USA.

Trump sa också; Look, we’re led by a man that either is not tough, not smart, or he’s got something else in mind.” Vi leds av en man som är varken tuff eller smart eller så har han nånting annat i tankarna.

 

De här citaten är typiska Trump soundbites. Insinuerar någonting, men utan att veta riktigt vad. Och tillräckligt vagt för Trump att lirka sig ur det. Men faktum är att sagda i det sammanhang som nu råder, kan man göra tolkningen att Trump menar att Obama agerar på ett visst sätt i terrorismbekämpningen för att han ”vet nånting”. Många har tolkat det som en antydning om bristande intresse och lojalitet mot USA. Kom ihåg att Trumps inträdesbiljett till politiken var hans tvångstankar om att Obama fötts i Kenya, så den här typen av tolkning skulle passa honom väl.

Trump säger att Posts tolkningen är falsk och oärlig och att han därför har bestämt sig för att inte ge press ackredieringar  åt journalister som jobbar för tidningen.

Washington Post kontrade med ett uttalande där man säger om Trump att ” när bevakningen inte är sådan som han vill, så bannlyser han mediebolaget ifråga.

 

Han har redan bannlyst medier som Buzzfeed, the Huffington Post, the Des Moines Register, Univision, National Review, and Mother Jones.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *