Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

97 dagar till valdagen – Donald Solsting

3 aug , 2016, 05.33 juribonsdorff

 

Hej,

Jag önskar jag hade nåt annat, men världen kretsar fortfarande kring Donald Trump. Det är som om han fått solsting i sommarhettan och helt enkelt inte kan sluta prata.

Men innan ni börjar läsa. Följ mig gärna på @bonsdju på Twitter. Där kan ni få de här kampanjuppdateringarna också.

Politik:

På tisdagen talade alla om en intervju i Washington Post, en tidning som Trump nyligen vägrade tala till. Nu ger han dem en stor intervju där han bland annat säger att han inte ännu är färdig att stöda Paul Ryan, republikanska talmannen i representanhuset, i dennes primärval inför höstens val. Det är alldeles osannolikt att partiets presidentkandidat offentligt visar att han inte vill ge partiets näst viktigaste politiker sitt stöd.Samtidigt är det ett nytt exempel på hur tunn hud han har. Ryan sa nämligen tidigare att han inte var färdig att stöda Trump ännu. Exakt samma formulering som Trump nu använde för att ge tillbaka med samma mått. Det konstiga är bara det att Ryan stod på scenen på det republikanska konventet och gav Trump sitt stöd.Allt var gott och väl mellan dem utåt sätt. Partienighet. Tills Trump inte kunde låta bli att hämnas för ”oförrrätten” han hade utsatts för tidigare.

Sexism:

En annan kommentar som höjdefick folk att höja på ögonbrynen var Trumps kommentar i en intervju för USA Today där Trump konstaterade att han, ifall hans dotter Ivanka skulle utsättas för sexuella trakasserier på en arbetsplats, hoppas att hon skulle kunna byta karriär och arbetsplats. Logiskt följer av detta alltså att en kvinna som antastas skall lämna sin trygghet och utkomst. Det kanske inte lyckas lika lätt för gemene kvinna som för Ivanka.

Obama:

Också President Obama blandade sig i leken idag medan han stod sida vid sida med Presidenten från Singapore. Obama brydde sig föga om etikett och avfyrade an salva mot Trump som han beskrev som olämplig och hopplöst oberedd för presidentämbetet. Se här så får ni se själva hur föga road Obama är över Trump.

Trump och bebisar:
Ja, så var det ju bebisarna..orkar int förklara den här..orden räcker inte till. Ni måst baratitta självaoch baxna.

Clinton:
Myser tyst i marginalerna.

Mätningarna;
Ett mönster börjar framträda. Hillary Clinton verkar ha fått ett större konvent lyft i opinionsmätningarna än Trump. Läshär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *