Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

96 dagar kvar – Republikansk panik

4 aug , 2016, 03.03 juribonsdorff

 

Om ni har läst den här bloggen de senaste dagarna eller följt med kampanjen i andra medier så har ni kanske märkt att Donald Trump varit tämligen aktiv de senaste dagarna. Någon skulle kunna säga att han varit nästan manisk i sin strävan att säga saker som skulle ha sänkt vanliga kandidater. Nu rapporterar amerikanska medier att oron och paniken bland republikanerna blivit stark nog för starka profiler i partiet att överväga en ”intervention”. Lite så där som när man tvångsintar någon för vård. Det här rapporteras på fullt allvar, fast Trumps folk har givetvis dementerat.

Det det i praktiken skulle betyda enligt rapporterna är att folk som partibossen Reince Priebus, den grå eminensen Newt Gingrich och förre New York-borgmästaren Rudy Giuliani, skulle hålla ett möte eller telekonferens med Trump för att få honom att sluta snacka om ovidkommande saker som skadar honom och istället koncentrera sig på att attackera Hillary Clintons svagheter. Trump har precis kastat bort en hel vecka med nonsens-diskussioner medan Clinton dragit upp en lucka i opinionsmätningarna. Förhoppningen sägs vara att Trumps barn skulle kunna hjälpa till i försöket att lugna her Trump och få honom på rätt spår..

Det är talande att CNN kablade ut ett inslag på onsdagen där man diskuterade det republikanska partiets regel nr 9 som tillåter att man ersättar sin presidentkandidat ifall denne hoppar av före valdagen. Ingen tror att Trump har sådana planer, men att man på CNN ens tänker på att göra ett dylikt inslag säger en hel del.

Clinton fortsatte att föra kampanj i skuggan av Trump-rubrikerna. Hon håller sig till sin plan genom att attackera Trump för att han tillverkar Trump-skjortor, slipsar osv i Asien istället för USA. Det rimmar illa med Trumps kritik om att Obama och Hillary jagat arbetsplatserna ut ut landet. Clinton skapar inga rubriker och det är medvetet. Hon bevittnar Trump trampa vatten med näsan just över vattenytan och vägrar att kasta ut en livlina åt honom.
På onsdag fick hon dessutom en liten present vid namn Meg Whitman, Hewlett Packard chefen som tidigare ställt upp i guvernörsval för republikanerna. Nu väljer Whitman Clinton framom Trump och ingen är överraskad.

Mera följer.

Också på @bonsdju på twitter.

Juri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *