Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Christie tar Trumps parti – ska vi bry oss?

26 feb , 2016, 20.43 juribonsdorff

 

Trump lyckades dupera hela USA, till och med proffstyckarfolket. När miljardären marscherar ut framför kamerorna på fredag eftermiddag, tillsammans med New Jersey-guvernören Christ Christie, är det många hakor som faller.

För ett par år sedan antog Christie att han skulle bli den färgstarka, lite fräcka och munviga outsiderkandidaten. Föga visste han att Donald Trump senare skulle dyka upp och spoliera allting. Trump bokstavligen sprängde upp Christies chanser i den här kampanjen.

Det förstod Christie också efter New Hampshire för tre veckor sedan när han hoppade av efter ett dåligt val, trots att han sänkte Rubio i en uppmärksammad valdebatt inför valet.

Men nu är han alltså i Trumps läger utan att någon krävt att han skulle visa färg och frågan är vad det betyder.

1.Min första tanke är att Christies stöd tar Trump igen ett steg närmare nomineringen.  Christie är visserligen känd som en tuffing och något okonventionell, men hans image är samtidigt betydligt lugnare och moderatare och mindre crazy  än Trumps. Christie blir mannen som skänker Trump en viss medelvägslegitimitet. Hur påverkar det väljarna?

2. Jag sku kunna tänka mig att vita och arga arbetarklassmän, som ännu inte gått över till republikanerna,  men som lite i skymundan funnit Trump intressant, nu får extra mod och flyttar över i Trumps läger. Det kan vara illa för Hillary Clinton, om hon blir kandidat, med tanke på att de mera moderata, obundna mittenväljarna ofta avgör valet. Nu kan det hända att Christie styr en del av dem till Trump.

3. Min tredje tanke för mig till frågan om huruvida Christie vill bli Trumps vice-presidentkandidat? I presidentsammanhang är han fortfarande ung och han kan väl själv försöka bli president om åtta år. Det är inte omöjligt.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Oscar skriver:

    Håller med om att Christies stöd är väldigt viktigt, han tillhör absolut partieliten. Det är ju viktigt att komma ihåg att han haft ett personligt förhållande till Trump som sträcker sig långt tillbaka, och ofta hade svårt att komma ut hårt mot sin gamle kompis i kampanjen. Eftersom han inte kan sitta en till period i Trenton, och knappast kan/vill vinna en senatorpost, tror jag att han med detta siktar på justitieministerportföljen.

  2. Vilhelm Franck skriver:

    Hej nasse B du läser inte jag ligger oläst inte vktigt men visar klar svaghet men HBl S sidorna funkar dåligtnskyll,på.dem. Du har inte tippa rätt endastengång. Trump leder för han är enda som folk tror på. En gång till 650.000 dollarbV Goldman Sachs är inget är du helt köpt? Eller naiv
    Ha d bra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *