Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Trump svär trohetsed till partiet

4 sep , 2015, 05.39 juribonsdorff

 

Det är egentligen helt osannolikt vilken riktning primärvalskampanjen har tagit i USA. ”The Summer of  Trump” kallas den redan. Trump har sugit upp allt syre i rummet. Han får all uppmärksamhet medan de andra stretar på i marginalerna. Här är det senaste Trump-nyheterna.

 

    • The Donald skrev på torsdagen under en försäkran om att han inte ställer upp som oberoende kandidat ifall han inte blir vald till republikanernas kandidat. Det var ett löfte han inte ville ge i den första stora debatten för en knapp månad sedan. För det republikanska etablissemanget är löftet en stor lättnad eftersom ett lopp mellan en republikan, demokrat och Trump med största sannolikhet slutar i demokratisk seger. Trump sa att han gjorde det för att partiet behandlat honom med respekt. Det kan hända, men sannolikt har han insett att han behöver partifolket bakom sig om han vill blir president. Det räcker inte enbart med de arga proteströsterna. Och fungerar det inte kan han ändå ställa upp som oberoende. Löftet är inte direkt juridiskt bindande..
    • Trump går från klarhet till klarhet i opinionsmätningarna. Nu spräckte han 30 procent nationellt för första gången. Superdoldisen Ben Carson är på andra plats med 18 procent. Jeb Bush tredje med 8.
    • Trump har de senaste veckorna bultat Bush blodig med sin retorik. Bush är svag, han har ingen energi osv..Nu har Bush gått till motattack genom att attackera Trumps låtsas konservatism. Kolla här.
    • Veckans Trump: ” Jag gillar Jeb, han är en trevlig man. Men han borde visa gott exempel och prata engelska när han är i USA.”

 

2 kommentarer

  1. E. skriver:

    Heh. Nu inser jag ju att de väljare Trump och Bush konkurerar om har annan syn på en massa saker än jag, men litet lustigt finner jag det ändå att Bush’s ”attack” på Trump i mina ögon får den senare att se rätt bra ut 🙂

    • juribonsdorff skriver:

      Jag förstår dig väl 🙂 I republikanska primärval tenderar de accepterade och vinnande åsikterna att vara ganska främmande för många europeer.

      Ha det bra och tack för att du knäppte in dig på bloggen.
      h Juri

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *