Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Sorry, säger Hillary!

9 sep , 2015, 05.39 juribonsdorff

 

Hej,

Primärvalskampanjerna går vidare med två bekanta huvudspår. Donald Trump marscherar fortfarande taktfast framåt medan Hillary Clintons motor hostar och ryker konstant. På tisdag gjorde hennes kampanj ännu ett försök att bli kvitt epostskandalen som vägrat lämna henne i fred.

I en intervju för ABC på tisdagen sa hon äntligen klart att hon begått ett misstag och att hon tar ansvar för allt och att hon beklagar det hela. Hittills har hon försökt komma undan med lindrigare formuleringar, men i hennes närmaste medarbetarkrets har man insett att det behövs klara bud för att försöka bli kvitt den besvärande kontroversen.

Snabb uppfräschning av minnet; det hela handlar om att Hillary Clinton som utrikesminister använde en privat epostadress med en privat server också för officiella emails. Hon har sagt att hon gjorde det för att slippa bära två telefoner. Hon har sannolikt inte gjort sig skyldig till olagligheter, men det vittnar om dåligt omdöme i en era av konstanta dataintrång.

Hennes problem nu härrör också från det faktum att hon raderat tusentals epostmeddelanden som hon säger att var privata, innan hon lämnade över servern till Utrikesministeriet som nu går igenom dem och offentliggör dem.

De politiska motståndarna anklagar henne bland annat för att ha radera meddelanden gällande den dödliga attacken mot det amerikanska konsulatet i Benghazi för tre år sedan. Det finns inga belägg för de påståendena, men inga bevis för att hon inte gjorde det heller.

Även om hon inte gjort någonting direkt olagligt stärker hela server-episoden många mänskors uppfattning om att familjen Clinton anser sig spela enligt egna regler. Om man skriver under den uppfattningen, har man antgligen sett det som helt logiskt att Hillary haft så svårt att be om ursäkt för sitt epostklåperi. Nu är frågan om ursäkten kan vända hennes kurva uppåt i primärvalet.

 

,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *