Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Trumps klavertramp nr femtielva

10 sep , 2015, 08.14 juribonsdorff

 

Moin!

Det tycks vara svårt att få till stånd en enda bloggpost utan att tala om Donald Trump, men what`s a man supposed to do, när han skickligt håller sig kvar i rubrikerna. Här är onsdagens top 3 från primärvalskampanjen.

 

  1. Trump släpper ur sig en ny groda om kvinnor. ”Titta på det dar ansiktet. Kan någon rösta på det där?” utbrast Herr Trump on Carly Fiorina, den enda kvinnliga republikanska kandidaten i tävlan. Här en länk till referatet, och här en länk till ursprungsartikeln i Rolling Stone magazine, som är lång och intressant.
  2. Så här länge tog det, for de två outsiderkandidaterna Trump och Ben Carson (tvåa i galluparna) att börja käftas. Carson, hjärnkirurgen, attackerade i sin milda och mjuka ton Trump for att inte vara så religiös som han vill få folk att tro. Kolla attacken här. Undrar varför Carson gick till attack nu. Han ligger ju bättre till en någon vågat önska i hans läger. Varför sätta allt i gungning med så länge kvar till Iowa, och mot en man som just nu verkar osårbar.
  3. Och Clinton? Det verkar bara vara så tungt att vara Kandidat Clinton. Få saker går rätt for henne just nu. Hur bra ser det ut att hennes egna medarbetare läcker en taktisk kursändring som går ut på att hon nu ska börja visa mera ”hjärta och humor”. Detta från kandidaten vars problem är att hon gör ett intryck av att inte vara genuin och äkta. Huh! Läs här.

To be continued…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *