Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Jeb Bush pank?

24 okt , 2015, 07.04 juribonsdorff

 

 

Moin!

Några anmärkningar för att avrunda en intressant kampanjvecka.

 

  1. Det är ju ingen hemlighet att Jeb Bush kampanj hittills inte gått helt enligt planerna. Bara han kan hålla ut tills Trumpgalenskapen blåser över, har man tänkt bland hans strateger. Men nu hänger Trump med som en igel och Bush stöd är nästan pinsamt lågt. Nu har tydligen också bidragsgivarna blivit nervösa vilket har lett till att Bush tvingas hushålla med sina sekiner. Kampanjen skär ner sina  utgifter med 1 miljon per månad. 40 % av lönekostanderna skall bort. Det är svårt att tro att namnet Bush inte längre skulle attrahera pengar och stödtrupper om det riktigt kniper, men det är ingen tvekan på att kräftgången och nedskärningarna hänger ihop.
  2. Kräftgång kan man inte tala om för Donald Trump, men nog ett bakslag. Hjärnkirurgen Ben Carson har nämligen gått förbi honom i Iowa i en ny mätning. Siffrorna  är 28-20 till den tystlåtne kirurgen. Trump sa att han var överraskad och att han väl måste jobba lite hårdare i delstaten som älskar superreligiösa kandidater. Trumps försök att övertyga väljare att han är en djupt troende person har, hör och häpna, inte riktigt lyckats.
  3. Sen kan det ju konstateras att Hillary Clinton hade en av sina bästa tio dagar någonsin som politiker. Debattseger, Biden ute och Benghazi-kommitten på knä. Clinton har ny gnista i sin kampanj.
  4. Och inte för att nån bryr sig, men Lincoln Chafee, den förre guvernören från Rhode Island kastade in handduken idag i demokraternas race. Det betyder att endast tre fortsätter. Jim Webb hoppade av redan tidigare i veckan. Förra Maryland guvernören Martin O´Malley är den tredje som ännu tävlar med Clinton och Sanders.

Trevligt veckoslut

Juri

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *