Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Nu börjar nedräkningen – 99 dagar kvar till valdagen!

1 aug , 2016, 06.10 juribonsdorff

 

Hej!
Det är 99 dagar kvar till valdagen och med tätnande stämning ska blogguppdateringarna också höja på tempot. Min avsikt är att ge er ibland en kort, ibland längre, rapport om vad som hänt i valkampanjen under dagens lopp. Förhoppningen är att kunna uppdatera er varje vardag.
Idag på söndag stod det hundra på nedräkningstavlan, men när ni vaknar är siffran 99.

Det ni behöver veta från söndagen är att Trump befann sig på defensiven, mest av självförvållade orsaker. Den största rabaldret handlar om schismen mellan Kapten Humayun Khans föräldrar och Donald Trump.

Humayun Khan var en amerikansk muslim, soldat, som dog i Irak 2004. Hans föräldrar Khizr och Ghazala Khan, uppträde på det demokratiska konventet i Philadelphia och väckte stor uppmärksamhet. Ni kan se talet här.
Poängen var hur som helst att visa att muslimer också offrar sina liv för USA och att Trump aldrig offrat någonting alls.

Trump gick efteråt och också på söndagen ut med uttalanden om familjen som ansetts vara nedsättande, och det har inte fallit i god gjord på många ställen, inte ens bland republikaner. De republikanska kongressledarana har bägge tvingats sätta ut uttalanden där man lovprisar Humayun Khans insats för USA. Bägge undviker dock att nämna Donald Trump vid namn.

Det Trump sa i en intervju för ABC var att mamman var konstigt tyst, på scenen, hon fick kanske inte säga nåt antydde Trump på ett sätt som fick det att låta som om han kritiserade Islam och kvinnors ställning. Idag svarade mamman med en text i Washington Post, där hon säger att hon inte kunde prata för att det var så svårt att hålla sig samlad.
Här är länken till hennes text

Lita på att storyn fortsätter.

Trump kunde ha fokuserat på ekonomiska nyheter som inte var så goda, istället gasade han på genom att ge Putins Krim-ockupation sitt lite tvetydiga stöd och uppenbarligen ljuga öppet om ett par andra saker, som att Det Amerikanska Fotbollsförbundet NFL skulle ha skickat ett brev till Trump och frågat varför vissa debatter med Hillary går på söndagar då nationen ser på fotboll. NFL meddelade snabbt att något sådant brev inte finns.
Det fanns också rapporter på söndagen om att Trumps folk försökte ordna en träff med inflytelserika konservativa miljardärbröderna Koch, men att bröderna vägrade. Trump gick ut med en version där han sa att det i själva verket var bröderna som ville träffa honom.

Inte en så stark söndag för Trump med andra ord som dock ligger stort sett jämnt med Hillary Clinton om man tar ett genomsnitt av de viktigaste opinionsmätningarna den senaste veckan.Alldeles färska opinionsmätningar, efter partikonventet, verkar ändå ge Hillary ett klart försprång. Men vi väntar på att få lite fler av dem publicerade, så vi har ett pålitligt sampel att ta ställning till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *