Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Debattvecka!

14 sep , 2015, 05.32 juribonsdorff

 

Gomorron, eftermiddag eller kväll.

Medan de amerikanska skoleleverna, åtminstone här på östkusten, njuter av en ledig dag tack vare det judiska nyåret Rosh Hashanah, inleder kandidaterna en ytterst viktig valvecka. På onsdag avbryts det tuffa gräsrotsknägandet av den andra republikanska tv-debatten. Inga dramatiska förändringar under de senaste dagarna i kampanjen, Trump är fortfarande stark, Carson likaså, medan etablissemangets kandidater trampar vatten. Jag återkommer på onsdagen med en utförligare analys av vad som är att vänta i debatten. Idag tror jag det räcker med att  konstatera att;

  • Kandidaterna kommer att lura på varje chans de kan att imponera tv-tittarna. Den första debatten samlade 24 miljoner amerikaner till tv-sofforna. Eftersom Trump sugit åt sig all nyhetsbevakning är debatten de övriga kandidaternas bästa chans att skapa egna rubriker och få ett lyft i opinopnsmätningarna.

 

  • Aggressiv offensiv är alltså att vänta, men kandidater behöver vara försiktiga samtidigt. En miss kan vara ödesdiger, som före detta texasguvernören Rick Perry fick erfara bittert för fyra år sedan, då han hade glömde vilket det tredje ministeriet som han hade lovat avskaffa som president var. ”Ooops” sa han, försvann sakta ur tävlan och repade sig aldrig. Förra veckan blev han den första republikanen att kasta in handduken.

 

  • Hillary Clinton kommer att vela..ai jo, hon är inte med, fel parti. Ooops! Men hon skulle definitivt villa få en chans att prata direkt till det amerikanska folket. Hennes kampanj går nämligen just nu så dåligt att hon är i desperat behov av ett postivit lyft. Läs Dana Milbank i Washington Post.

Vi hörs

Juri

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *