Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Hillary Clinton fick en gåva

5 okt , 2015, 06.42 juribonsdorff

 

Moin på er.

Det blev en liten paus med bloggen eftersom påvebesöket sysselsatte mig från morgon till kväll i över en vecka. Men nu är jag tillbaka med en liten sammanfattning av de senaste dagarnas viktigaste händelser och nyheter.

1. Hillary Clinton fick en fullständigt  oväntad, men ack så behövlig gåva häromdagen då en av de ledande republikanerna i kongressen, Kevin McCarthy, i en intervju lät förstå att att de fanns politiska motiv bakom kongressens beslut att undersöka Clintons roll i Benghazi attacken. Minns ni? Attacken där den amerikanska ambassadören i Libyen miste livet tillsammans med tre andra amerikaner. Den har använts som ett slagträ mot Clinton som var utrikesminister när attentatet intrräffade, och vem som än blir republikanernas kandidat hade hen med säkerhet tänkt göra det också. McCarthy´s tabbe serverade Clinton ett försvar på en silverbricka. ”Försöken att sätta dit mig för Benghazi är blott republikanernas politiska spel. Dert har inget med de verkliga händelseran att göra. Det sa de själva.” Nånting sånt kan Clinton nu säga medan det blir svårare för republikanerna att försvara sig.

2.Joe Biden närmar sig ett beslut om att ställa upp eller låta bli heter de i de amerikanska medierna. Beslutet kan offentligöras redan denna vecka. Jo eller nej? Vet ej! Men om han ställer upp har han ett bra utgångsläge. 40 procent av amerikanerna har en positivi uppfattning om honom, medan 28 procent har en negativ uppfattning. Det ger en plus 12 koefficient. Bernie Sanders har plus 10 medan Clinton sitter på minus 8. Biden klarar sig också bättre än Clinton när man mäter bara en demokrat mot en republikan. Men kommer Biden trots detta att orka efter sin sons död i sommar?  Kommer han att gräma sig senare om han inte försökte vinnal loppet. Inom kort får vi svaren.

3. Donald Trump har fått mycket ris för att han inte har någon substans, bra show. Nu har han satt lite kött på benen i skattefrågan och bör därför få lite utrymme här. Förenkalt sagt så vill han låta allt fler fattiga slippa betala skatter, samtidigt som han vill sänka också medelklassens och de rikas skatter. Hur ska han kunna göra det? Genom att skapa nya arbetsplatser, menar Tump. Men experterna är inte övertygade. Läs här.

4.  Och till sists, ja, jag kanske borde ha satt den här som nummer ett eftersom den ger dig ett långt och gott skratt. Jag lovar. I väntan på demokraternas första debatt 16.10, en syndigt rolig parodiversion av republikanernas andra debatt. MUST SEE!! Kolla här. Ooch Tack för tipset till Riku Nordgren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *