Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

Reboot och cry babies!

3 Nov , 2015, 06.00 juribonsdorff

 
  1. Den här uppdateringen kan inte börja med något annat än Jeb Bush. Ända sedan hans usla debattprestation förra veckan har han haft de blodvittrande mediehajarna i sitt kölvatten. Jeb borde ta sin kampanj bakom huset och sätta ett nackskott i den, skrev en journalist medan en massa andra signalerade samma sak fast med mjukare ton. Men Jeb vägrar ge upp, istället har han tänkt köra med en reboot. Han ska omstarta sin kampanj. Hans nya slogan är ”Jeb can fix it”. Jeb kan fixa det. Ursprungligen var det nog tänkt att syfta på Washington och dess ”söndriga” politiska kultur, men i en tid då det är nästan omöjligt att kontrollera sitt kampanjbudskap, så har sloganen kommit att syfta på hans kampanj. I de social medierna har ”fixa” fått en hel massa andra för Bush oönskvärda konnotationer. Kolla här. Just nu är Jeb Bush med andra ord nere för räkning, men det är kanske ändå för tidigt att utesluta honom ur spekulationerna. I de färskaste opinionsmätningarna ligger han några procentenheter bakom Marco Rubio och Ted Cruz. Tror man att Carson och Trump inte kan bli kandidater så betyder det att Bush fortfarande ligger någorlunda hyfsat till. Tror man däremot att Trump och Carson är här för att stanna så är läget mörkare för Bush. Minns att pizzakungen Herman Cain ledde det republikanska fältet den här tiden för fyra år sedan. Det gick sen inte så jättebra för honom till sist..
  2. Punkt nummer två; När ska vi börja ta Ben Carson på allvar? I den färskaste opinionsmätningen leder han nationellt, inte enbart Iowa. Trump är tvåa. Mitt svar; Inte ännu.
  3. Cry babies? Det riskerar de republikanska kandidaterna att stämplas som. Efter den senaste debatten gnälldes det högljutt om hur stygga CNBC utfrågarna var mot de stackars kandidaterna. Kandidaterna beslöt att göra gemensam front och sätta sina egna vilkor för debatterna. Idag har den gemensamma fronten redan börjat krackelera. Chris Christie, Trump och några andra tuffingar har insett att de riskerar en pr-katastrof. Men skadan är redan skedd. Obama höll tal på måndag kväll i New York och to genast sikte; ”Hur ska de klara av att sitta ansikte mot ansikte med Putin och andra pokerspelande världsledare om skinnet på näsan inte tål några små journalisters frågor?” He’s got a point, tycker jag.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *