Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

70 dagar kvar – Sexting tar över kampanjen..

30 aug , 2016, 06.21 juribonsdorff

 

Nej varken Trump eller Clinton har gjort det. Eller åtminstone har de inte blivit fast för det. Det har däremot före detta demokratiska kongressledamoten Anthony Wiener gjort. Igen. Det här är tredje gången han blir fast för att ha skickat snusk-sms till andra kvinnor än sin fru. Och varför är det intressant för den här bloggen? Jo, för att Anthony Wieners hustru heter Huma Abedin och är en av Hillary Clintons närmaste rådgivare. Hon var praktikant i Vita huset redan under Bill Clintons tid och har funnits vid Hillary Clintons sida sedan hon valdes till Senaten för sexton år sedan. Huma, har Hillary själv sagt, är hennes andra dotter. Idag, äntligen skulle många säga, sparkade Huma ut sin man som i den senaste härvan, avslöjad av New York Post, fotograferar sig själv i en komprometterande pose, medan parets lilla pojke sover bredvid honom. Det blev droppen som fick bägaren att rinna över för Huma Abedin och därmed sparack ett av de glamourösaste politiskt äktenskapen i USA.
Huma Abedin tros vara Hillary Clintons närmaste rådgivare efter maken Bill. Hon kontrollerar hennes tidtabeller och program. Hon lär till och med hålla Hillarys mobiltelefon i sin egen handväska.
För högerpressen har hon redan länge varit ett favorit hatobjekt som har anklagats för att ha spelat en viktig roll i Clintons eposthärva och försöken att dölja dess vidd. Webbsajten Breitbart, vars VD Steve Dannon nyligen blev VD för Trumps kampanj, har kastat fram vilda anklagelser om Abedin som har arabiskt påbrå.Bland annat har hon anklagats av Breitbart för att ha kopplingar till Muslimska brödraskapet i Egypten, som klassas som en terrorganisation i vissa länder. Hon har beskrivits som en Saudisk spion. Inga påståenden har givetvis visats vara sanna. Tvärtom. Men nu drar hon till sig ytterligare uppmärksamhet. Ovälkommen sådan. Trump skickade ut en tweet genast då nyheten kablades ut där han sa att Abedin kommer att ha det bättre utan Wiener, men han påpekade också, och det var den viktiga delen av budskapet, att han oroar sig för hur Weiner, som Trump kallat pervers, kunde komma så nära statshemligheter. Översättning; Hur kan Clintons närmaste rådgivare ha så dåligt omdöme att hon är gift med en snuskhummer som Wiener. Och förstås..hur kan Clinton ha en kvinna med så dåligt omdöme som sin närmaste rådgivare? Sva: för att hon har ett dåligt omdöme. Icke lämpad för att vara president. Det var Trumps strategi idag. Clinton svarade förstås inte på kritiken. Hennes strategi är att inte svara på kritik. Låt kritiken komma och gå. Påminn bara folket konstant om vem Donald Trump egenligen är.

Mera imorgon. Hoppas om annat än Anthony Wiener.

h Juri

P.s.
Jo det är fantastikt ironiskt att Wiener heter Wiener (snopp på engelsk slang) och att han skickar bilder på sin Wiener…För bra för att vara sant.

p.s. 2
Det finns en jätterbra dokumentär som kom ut nyligen om Wiener och hans skandaler, Rekommenderar varmt.
http://www.ew.com/article/2016/04/25/weiner-trailer-anthony-weiner-documentary

Här ett par länkar till storyn

http://www.latimes.com/politics/la-na-pol-clinton-huma-abedin-20160829-snap-story.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *