Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

55 dagar kvar – Vaddå? Substans i valkampanjen?

14 sep , 2016, 07.09 juribonsdorff

 

Godmorgon,

Ett par korta kommentarer om tisdagen.

1.För ovanlighetens skulle talades det lite seriös substanspolitik på tisdagen och det var Donald Trump som stod för det. Han presenterade sitt förslag för att förbättra barnfamiljernas ställning. Huvudpointen var skatteavdrag för barnvårdskostander och en sex veckor lång moderskapsledighet med lön. Planen anses vara ett försök för Trump att locka fler kvinnliga väljare. I sitt tal i Pennsylvania, en viktig delstat i valet, hävdade Trump att Clinton inte har en egen plan, men det stämmer inte. Hon presenterade sin för länge sedan och den innehåller bland annat en 12 veckor lång moderskapsledighet med lön. Men poäng till Trump för ett konkret policy-förslag.

2. Samtidigt meddelade åklagarmyndigheten i delstaten New York att man ämnar utreda huruvida allt gått rätt till i Trump-stiftelsens välgörenhetsinsatser. Uppenbarligen handlar det om misstankar om oegentligheter efter färska rapporter i medierna. Bland annat stiftelsens olagliga donation till Floridas allmänna åklagare, Pam Bondi, som stod i beråd att utreda Trumps förehavanden när hon fick pengar av Trump. Trump-kampanjen har avvisat misstankarna som politiskt motiverade.

3. Trumps vicepresidentkandidat Mike Pence besökte kongressen för att försöka entusiasmera sina republikanska partikamrater att stöda Trump starkare. Det gick enligt mediarapporter inte helt friktionsfritt. Bland annat kritiserades Trump för sin benägenhet att uttala sig positivit om Vladmir Putin.

4. Clinton höll sig undan. Sjukledighet. Lunginflammation. Ni vet. Hon lär ska återvända till kampanjarbetet på onsdag. Men andra hade roligt på hennes bekostnad. New York Post hittade det fyndigaste smeknamnet för Hillary. Kolla här.

h Juri
@bonsdju

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *