Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

54 dagar kvar – Trump är överviktig och Clinton äter antibiotika

15 sep , 2016, 07.57 juribonsdorff

 

Det finns dagar då det känns som om den här kampanjen pågått för länge och har för lång väg kvar. Vill ni klicka er ut från bloggen så lovar jag att inte bli sårad. Förutsatt att ni kommer tillbaka när ni tagit en paus..

Om ni ändå vill läsa så kan jag berätta att kampanjen på onsdag inte handlade om Syriens humanitära katastrof, medelklassens stagnerande löner, de papperslösas ställning, den offentliga skulden eller någonting lika oväsentligt. Rubrikerna skrevs fortfarande om de nästan 70-åriga kandidaternas hälsotillstånd.

Hillary Clinton offentliggjorde ett brev där hennes läkare beskriver Clintons hosta, allergi och feber som hon hade för en dryg vecka sedan och hur presidentkandidaten uppmanades vila, men vägrade och till sist fick lunginflammation. Nu äter hon antibiotika och enligt planerna ska Clinton återvända till kampanjarbetet idag.

Under tiden valde Trump, som hittills inte gett ut i stort sett någon information alls om sin hälsa, att medvera i en tv-show med tv-doktorn Mehmet Oz där kandidatens hälsa skulle diskuteras. Programnmet körs ut idag på torsdag, men det lilla vi vet är att både doktor och patient medger att den gode Trump är aningen överviktig och att han äter kolesterolsänkande medicin. Är ni med ännu? Nähä..jag vet, det är tråkigt.

Det det ju handlar om just nu är nåt slags tävlan om att försöka visa sig transparent. Fast egentligen är det bara Clinton som oroar sig över det eftersom hon har ett transparensproblem. Hur Trump inte har det, trots att han gett ut betydligt mindre info om sin hälsa och helt och hållet låtit bli att offentliggöra sina skatteuppgifter, nånting som Clinton gjort, kan ju anses konstigt.

Anyway vi hoppar vidare till nåt helt annat..

Ryssland har figurerat överraskande mycket i kampanjen kan man ju tycka, eller främst Putin i egenskap av Trump-bästis. Men Ryssland har också haft rollen som den stora onda fienden som manipulerar den felfria amerikanska demokratin genom sin osynliga arme av datahackare.Först var det det demokratiska partiets epost och nu tydligen, om man får tro de amerikanska rapporterna, den förre amerikanska utrikesministern Colin Powell.

Här ett par utdrag ur hans korrespondens med vänner och betrodda.

Om Trump:
”Trump är en nationell skam och en internationell paria” som bland annat blev ett språkrör för den ”rasistiska” rörelse som ifrågasatte Obamas medborgarskap.

Om Clinton:
Hillary Clinton är ”glupsk, icke-transformerande” person som såsar till allt hon rör på grund av hennes ”hybris”. Och hon har en man som fortfarande underhåller ”bimbon” när hon är borta.

Att sånt på valfronten i västerled idag.

Vi hörs

Juri

3 kommentarer

  1. Vilhelm Franck skriver:

    Hej igen. Jag blir nog lite tradig visavi dig. Men i sammandrag : Scott Adams blogg väckte mitt intresse i augusti 2015 med sin slutsats -”Trump vinner nominering hos republikanerna” och tidningar & media i Finland Sverige och även TV var enhälliga om att Trump är en strunt. När jag sedan följde, via Nätet vad som skrevs i USA var det ungefär samma visa. Jag förstod inte ens att Fox är en republikansk TV-kanal.
    Adams tippade rätt och Trump blev kandidat. I dagens bolgg (15.09) säger han att loppet är kört för Clilton ! Om han visar sig rätt är felet nog myckt hos Clintons oskickliga, antagligen för självsäkra rådgivare kombinerat med medierna som i huvudsak har ventilerat trivialiteter och löp journalistik utan egentligt sakinnehåll.
    Ett exempel: Trump påstås ha hånat en spastiker som också är journalist,vilket han nekade till. På nätet kunde jag idag hitta snuttar där Trump på samma sätt visar att ”helt friska människor” har tokiga åsikter. DVS Trump kände inte till att journalisten var spastker. Nu är det Clinton & medierna som står där med skammen. Vad har dylik rapportering att göra med någonting seriöst, presidentval?
    Hälsningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *