Juri von Bonsdorff bevakar kandidaternas steg och felsteg

Okategoriserade

53 dagar kvar. Alla är friska och Obama fortfarande Kenian ?

16 sep , 2016, 09.17 juribonsdorff

 

Ja, torsdagen var dagen då Clinton återvände till kampanjarbetet. Och jo, hon varken föll på knä eller hostade blod. Hon såg helt frisk ut.
Samtidigt diskuterade Trump sin hälsa med en tv-doktor som fick se ett dokument som innehöll Trumps testresultat. Summa summarum kan man hoppeligen nu sätta locket på denna diskussion med slutsatsen att bägge kandidater verkar friska nog för att sköta presidentämbetet.

Intressanttare är att Donald Trump i en intervju for Washington Post tyckte det vara smart att vägra svara på frågan om han accpeterat det som en sanning att Barack Obama är född i USA.

-Jag vill inte svara på den frågan ännu, konstaterade Trump och skapade genast saftiga rubriker. Sådana som medierna, mest tv, törstar efter. Rasisten Trump i farten igen och förödmjukar den svarta presidenten, det är sånt som säljer.Trumps kampanj kom snabbt ut med ett pressmeddelande om att Trump nog vet nu att Obama är född i USA. Om ni inte minns..Det var Trump som startade den så kallade ”Birther”-debatten där han ifrågasatte att Obama skulle vara född på Hawaii. Det var en kampanj som många svarta upplevde som förödmjukande.

Vi vet att krafterna i toppen av kampanjen inser att det inte är smart av Trump att dröja kvar vid denna fråga, och därav de hastigt ihopsatta meddelandet. Trump däremot..är det så att han känner sig stärkt av den senaste tidens uppgång i opinionsmätningarna? Vem vet.

På tal om dem..

RealClearPolitics snitt av de senaste mätningarna visar ett försprång på endast 1,5 procentenheter för Clinton. Rivalerna befinner sig statistiskt sett sida vid sida med 53 dagar kvar till valet.

En kommentar

  1. Vilhelm Franck skriver:

    Amerikansk mor Keniansk far som glömt berätta att han har fru och barn i i Kenia. Känner inte till hur Kenya registrerar sina medborgar, och knappast blev Obama anmäld av sin far för registrering.-Obama var registrerad USA medborgare från början är klar. Frågan lär först ha tagits upp av Clinton anhängare då hon tävlade om kandidaturen med Obama. Läste det på en site som stöder Trump men fakta hänvisningarna på siten verkar riktiga.
    Trump hävdade också att herr Cruz kanske inte fyllde kriteriet” infödd ” Amerikand. Vad har detta atgöra med president val ? Inget enligt min mening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *